Kära fiberanvändare!

Det är nu november och det innebär att det nu är 6 månader kvar till årsstämman i Häggådalens fiberförening!
Den går av stapeln i maj, kvällen före skolans vår-soaré (i Folkets hus, Fritsla) Jag vill med denna lilla heads-up få er att tänka till vad ni vill göra med föreningen framöver. Vi är ett litet järn-gäng som håller i tåtarna (både bildligt och faktiskt!). Vi skulle gärna vilja att några fler hjälper till att hålla föreningens styrelse vid liv. Vi träffas 1 gång per månad och pratar igenom vad som händer och är på gång, skador på nätet, nya anslutningar och planerar utbyggnad.

Gamla styrelsemedlemmar; Varför inte köra en vända till? Det är mycket lugnare och trevligare tempo nu än under byggnationen, som inte kan beskrivas på många andra sätt än kaotisk…! Jag förstår att ni inte vill fortsätta, men ge det en chans till, det är inte betungande!
Vi behöver speciellt dig som är pensionär eller har ett arbete som innebär att du är hemma dagtid vardagar. Det kan handla om att möta upp entreprenörer eller vår operatörs tekniker. Nätverkskunnig person som kan hjälpa mig med felsökning/reparationer i nätet. (Det kan ibland köra ihop sig när jag är ensam support för 800 abonnenter, med en heltidstjänst uppe på det…!)
Någon som är jurist eller juridiskt intresserad och kan titta över avtal, nya och gamla.
Någon som är ekonom/ekonomiskt intresserad som kan hjälpa Krister och avlasta hans arbete.

Föreningens ekonomi är god, och det finns utrymme för viss ekonomisk ersättning för arbete utöver normalt styrelsearbete. Tjänster som vi annars ändå skulle få betala för att ta in externt.

Fundera på om det skulle vara intressant och kontakta styrelsen.

Om vi inte håller styrelsen aktiv kommer vi bli tvungna att sälja nätet till någon kommersiell aktör, och det kommer bara den aktören vinna på… Låt oss gå mot strömmen och driva vårt fina föreningsnät vidare i egen regi!

Apropå det. Vet ni om att vi är ganska unika i att vara så stora som vi är (en av landets största fiberföreningar), och att vi har byggt hela vårt nät själva, med egna medel! De flesta nät finansieras med upp till 50% bidrag, och har ändå en individuell insats på ca 20.000 kr! Vi gjorde det för samma pengar, men helt utan bidrag! Det gör mig så himla stolt att vi rodde projektet iland!