Kategoriarkiv: Föreningen

Information som rör föreningsarbetet

Hej medlem i Häggådalens fiberförening!

Föreningen har behövt göra förändringar i sitt faktureringssystem efter att programmet som har använts har tagits bort. Det innebär att föreningen inte längre kommer att erbjuda pappersfaktura.

Ni som redan har anmält e-faktura genom er bank behöver inte göra något alls då detta fortfarande är ett alternativ för att få faktura. Övriga medlemmar kommer att få fakturan genom e-post. Vi rekommenderar verkligen e-faktura genom banken och det anmäler ni själva.

Vi planerar att skicka ut fakturorna näste vecka (senast 8 mars) och har ni inte fått den som e-faktura genom er bank, eller som e-postfaktura till er e-post – vänligen hör av er!!

På fakturan i mars kommer medlemsavgiften att läggas på (200 kr/år). Övriga fakturor för året skickas alltid i början av juni, september och december.

Hör av er till faktura@haggadalensfiber.se om ni har några funderingar gällande faktureringen.

Med vänlig hälsning
Styrelsen

WIFI i Viljans Park!

I samarbete med Fritsla Byalag har fiberföreningen dragit sitt strå till stacken för att försöka få till en attraktiv samlingsplats uppe vid Viljans park. Förutom askkoppar, sopkorgar och belysning som byalaget har fixat dit så finns nu gratis internetuppkoppling. Nätverket heter ”Viljans_Park_Public_WIFI” och kräver inget lösenord. Testa det och ge oss gärna återkoppling på hur ni tycker att det fungerar genom att mejla oss: styrelsen@haggadalensfiber.se

Årsstämma 2023

Nu är det dags för den årliga föreningsstämman för Häggådalens Fiber Ekonomiska Förening och som medlem kallas du härmed till att deltaga.

Stämman kommer att äga rum i Folkets hus i Fritsla, tisdagen den 30 maj kl. 18.30

Välkommen!

Tjänsteavtal börjar delas ut

Under vecka 5 kommer medlemmar att få tjänsteavtalet i sin postlåda. Vi har manuellt delat ut alla kuvert, förutom de fastighetsägare som har postort utanför Häggådalens område där vi har postat dem. Saknar du ett avtal finns det att hämta innanför ytterdörren på Gärdebovägen 3 i en låda. (Inga avtal mejlas eller publiceras på hemsidan.)

Lämna in undertecknat avtal i föreningens brevlåda på Gärdebovägen 3 senast den 28 februari. Detta för att vi ska kunna beställa rätt antal TV-boxar och få dem i god tid. Inkommande avtal efter den 28 februari kan få vänta på TV-boxen efter påbörjad avtalstid.

Äger du en fastighet med flera fiberanslutningar finns möjlighet att teckna flera gruppavtal till fastigheten. Fyll i antalet gruppanslutningar du önskar när du gör ditt val på blanketten.

Extrastämman -Resultat

Föreningen har nu haft extrastämma för att rösta fram vilken kommunikationsoperatör vi ska skriva gruppavtal med nästa år då vårt nuvarande avtal går ut. Stämman röstade för att teckna nytt avtal med nuvarande kommunikationsoperatör Netatonce. Det nya avtalet gäller från och med 1 juni. Nya avtal ska inom kort skrivas för varje medlem som önskar ingå i gruppavtalet. Alla medlemmar ombeds fundera på om de vill teckna gruppanslutning för enbart bredband eller bredband + TV från Telia. Övriga medlemmar kommer att få köpa tjänster i det öppna nätet. Styrelsen kommer att publicera information löpande på hemsidan. Håll utkik!

Frågor som kom upp på extrastämman:
I det nya avtalet – Kan man välja annan tv-leverantör om man är gruppansluten?
Svar: Ja. Det är inget som hindrar att gruppanslutna köper andra tjänster i det öppna nätet. Om man t.ex. vill behålla Sappa som tv-leverantör kan man göra det men då till det pris som finns i det öppna nätet.

Kan man få e-faktura från Netatonce?
Svar: Ja. Det är bara att anmäla detta i sin bank. (Net At Once AB)

Vad kostar det att köpa till en extra tv-box i kommande gruppavtal?
Svar: En tv-box kostar 1299 kr från Telia.