Alla inlägg av Mats Uhlen

Hej medlem i Häggådalens fiberförening!

Föreningen har behövt göra förändringar i sitt faktureringssystem efter att programmet som har använts har tagits bort. Det innebär att föreningen inte längre kommer att erbjuda pappersfaktura.

Ni som redan har anmält e-faktura genom er bank behöver inte göra något alls då detta fortfarande är ett alternativ för att få faktura. Övriga medlemmar kommer att få fakturan genom e-post. Vi rekommenderar verkligen e-faktura genom banken och det anmäler ni själva.

Vi planerar att skicka ut fakturorna näste vecka (senast 8 mars) och har ni inte fått den som e-faktura genom er bank, eller som e-postfaktura till er e-post – vänligen hör av er!!

På fakturan i mars kommer medlemsavgiften att läggas på (200 kr/år). Övriga fakturor för året skickas alltid i början av juni, september och december.

Hör av er till faktura@haggadalensfiber.se om ni har några funderingar gällande faktureringen.

Med vänlig hälsning
Styrelsen

Driftstörning

Vi har just nu driftstörning på internetförbindelsen. Felet verkar vara utanför vårt nät och internetaccessen kommer och går (alltså inte avgrävd fiber eller så)
Det är felanmält och vi kan inte göra mycket mer än att avvakta.

WIFI i Viljans Park!

I samarbete med Fritsla Byalag har fiberföreningen dragit sitt strå till stacken för att försöka få till en attraktiv samlingsplats uppe vid Viljans park. Förutom askkoppar, sopkorgar och belysning som byalaget har fixat dit så finns nu gratis internetuppkoppling. Nätverket heter ”Viljans_Park_Public_WIFI” och kräver inget lösenord. Testa det och ge oss gärna återkoppling på hur ni tycker att det fungerar genom att mejla oss: styrelsen@haggadalensfiber.se

Avgrävd fiber Gullberg

Matningen till hela Gullberg / Källäng / Kronäng / Smultron/Björnbärsvägarna är avgrävd och vi har påbörjat arbetet med att laga.

Uppdatering:
Fiberkabeln kommer lagas temporärt i morgon 2023-09-01 för att få igång förbindelserna så fort som möjligt. Därefter kommer ny fiberkabel blåsas in i reservslangen förbi skadan och vid tillfälle svetsas ihop. Vi återkommer när detta sker, då det blir ett nytt (planerat) avbrott.
Därefter dras den trasiga (temporärt lagade) kabeln ur och den slangen lagas och lämnas tom för nästa avgrävning, som vi hoppas aldrig sker…!

Uppdatering 2:
Igår, 1 sept. kl 13.20 fick jag besked om att fiberkabeln var lagad, så nu ska alla ha fått internetförbindelsen tillbaka.

Uppdatering 3: VIKTIGT! Permanent lagning kommer att utföras torsdag 21 september.

Lagningen beräknas ta en dag och utförs dagtid den 21 september. Hela Gullbergsslingan kommer därför vara utan internetaccess denna dag.
Gullberg / Källäng / Kronäng / Smultronvägen Björnbärsvägen / Hallonvägen / Fritslavägen nära Jobs Textil

Årsstämma 2023

Nu är det dags för den årliga föreningsstämman för Häggådalens Fiber Ekonomiska Förening och som medlem kallas du härmed till att deltaga.

Stämman kommer att äga rum i Folkets hus i Fritsla, tisdagen den 30 maj kl. 18.30

Välkommen!

Dags att anmäla dig för Telia TV

Telia tillåter tillägg av tv-abonnemang (inom gruppavtalet) endast två gånger per år. Det är nu dags för ett så kallat uppsamlingsheat där de som ej hade beställt TV före juni får chans att lägga till det. Hör av dig till mig om du önskar lägga till TV i ditt tjänsteavtal så kontaktar jag dig. Sista dag för tilläggsbeställning är 30 november. Nästa uppsamlingsheat är i juni 2023.
Anmälan till: susanne.nystedt@haggadalensfiber.se