Alla inlägg av Mats Uhlen

Tillfälligt avbrott Hjälltorp på måndag 4 oktober 2021

På grund av en skadad kabel kommer det bli ett avbrott i fibertjänsterna på måndag den 4 oktober medan kabeln lagas.
Arbetet sker dagtid.

Följande adresser kommer att få avbrott:
Skattegårdsvägen 11
Skattegårdsvägen 10
Kristersbergsvägen 4
Skattegårdsvägen 9
Karlsbergsvägen 6
Karlsbergsvägen 3
Skattegårdsvägen 5
Karlsbergsvägen 4
Skattegårdsvägen 7
Karlsbergsvägen 1

Tack för er förståelse.

Fiberarbetet på Björnvägen klart

Nu har jag fått besked att fiberarbetet på Björnvägen är klart! Ni som har haft avbrott ska nu har ljus i fibern igen!
Förhoppningsvis kommer routern komma igång av sig själv, om inte, stäng av strömmen (strömbrytare eller dra ur elkabeln) i 10 sek. och starta den igen.
Om det, trots omstart av routern, inte fungerar, lägg en felanmälan så ska jag titta på det. Tänk på att kommentarer på Facebook lätt kan missas, så felanmäl via hemsidan (eller mail) https://www.haggadalensfiber.se/?page_id=1293

Planerat driftsavbrott i Harpebo 12 juli

Vi kommer att flytta ett par fiberförläggningar vid Björnvägen den 12 juli 2021 och det kommer innebära ett driftstopp för ett antal abonnenter i detta område.
Förhoppningsvis kommer arbetet ta en dag, men vi har planerat för en reservdag 13 juli ifall det drar ut på tiden.
Vi beklagar detta men har försökt lägga jobbet under semestertid så att så få hemmajobbare som möjligt kommer att drabbas.

Passa på att hålla en Kubb-turnering denna dag!

Följande adresser kommer att få driftavbrott den 12 juli:

Botaskårsvägen 11
Botaskårsvägen 17
Botaskårsvägen 19
Botaskårsvägen 28
Botaskårsvägen 34
Botaskårsvägen 38
Vargvägen 6
Björnvägen 2
Björnvägen 3
Björnvägen 4
Björnvägen 5
Björnvägen 6
Mellomgårdsvägen 1
Mellomgårdsvägen 2
Sprakared 1

Årsstämman 2021

Vi planerar att hålla årsstämma för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening den 24 maj 2021 kl 18.30.
(Tidigare datum 10 maj gäller ej längre)


Motioner till stämman kan skickas in under hela året, men för att kunna bereda motioner ber vi att inkomma med motioner senast 30 april. Skickas med fördel på mail till styrelsen@haggadalensfiber.se

Vi håller på att planera för nytt avtal med Kommunikationsoperatör. Nuvarande avtal är uppsagt i god tid innan deadline så att det inte automatiskt förnyas. Avtalen går ut 30 maj 2022. Information kring detta arbete kommer att redovisas på stämman, jämte normala formalia.

Plats är Viljans park, utomhus men under tak. Klädsel efter väder.

Styrelsen

Stor uppgradering av nätet!

På tisdag 27 eller onsdag 28 oktober kommer Netatonce hit och kopplar in vår reservanslutning via Hyssna! Vi har ju hittills endast haft en inkommande matning, via Seglora och den har ju vid flera tillfällen drabbats av olika avbrott.
Efter den senaste skadan är fibern fortfarande tillfälligt lagad för att vi har väntat på den här uppgraderingen. Nu när den är klar kan vi bryta Segloraförbindelsen och laga kabeln ordentligt utan att föreningens nät går ner.

Arbetet sker dagtid och beräknas pågå ca 2 timmar. Under arbetets gång kan det hända att nätet går ner kortare stunder, likaså kommer Sappa-TV att störas av detta arbete. TV-boxen kan behöva startas om efter uppgraderingen.

Resultatet kommer bli mycket färre avbrott i framtiden, så jag hoppas att ni har överinseende med veckans driftstörning. Större driftavbrott som drabbar större områden (Borås, Västsverige) kommer vi fortsatt drabbas av, men de är tämligen sällsynta.

Planerat avbrott Gullberg 21-22 Oktober

Under sommaren blev matarkabeln till Gullberg pågrävd och delvis skadad. Skadan reparerades / kopplades förbi direkt, men hela kabeln behöver nu bytas ut då vi inte vet omfattningen av skadan.
Onsdagen den 21 och torsdagen den 22 oktober är planerat, med reservdag fredag 23 om det går dåligt…
Det innebär att alla i Gullberg kommer få helt driftavbrott under dessa dagar – planera för alternativa lösningar denna veckan, vecka 43.

Uppdatering 22 okt.: Arbetet är nu klart!
Får ni problem vid uppstart så starta om er router/ mediaomvandlare. Kvarstår problemet så felanmäler ni, så kommer vi eller Link to Link att åtgärda.
/Styrelsen.