Projektstatus 1 Februari 2015

Överklagan av bygglov av Nodhus.

Två av våra Nodhus i Fritsla, på Risma och Viljans Park, har överklagats av en tjänsteman på kommunen. Detta är på väg att lösas genom viss omplacering  av Nodhusen.
Dock kommer detta att försena starten av fiberblåsningen med 1,5-2 månader.

 

Fiberblåsning

På grund av överklagan av Nodhusen (se ovan) så har vi inte kunnat starta fiberblåsningen.
Uppstartsmöte är bestämt till måndagen den 2 februari och vi tror att fiberblåsningen kommer att starta månadsskiftet februari/mars.
Färdigblåst, svetsat och kontrollmätt fibernät räknar vi med skall vara klart april/maj.

 

Grävning

Det har varit flera områden i Fritsla som haft behov av annan storlek på grävmaskin eller där tillstånd dragit ut på tiden som gjort att vi lämnat utan att göra klart. Nu håller vi på att avsluta grävningarna på dessa områden.

 

Ramslätt

Sträckningen mot Ramslätt grävs nu (vecka 6/7)

 

Harpebo

På grund av problem med ett markavtal har starten av detta område försenats.
Trolig grävstart vecka 7/8.

 

Horndal

I Horndal krävs det en liten grävmaskin på 1,5 ton och en Ditch Witch för plöjning av sträckningar där det är för trångt för en vanligt grävmaskin.
Det kommer även att behövas dagsverkare för handgrävning av vissa sträckor.
Planerad start vecka 8.

 

Gullberg

Den stora grävmaskinen Hudik 1260 kommer att flyttas över från arbetet i Kinnahult till Gullberg enligt planering vecka 7/8.

 

Fjärrvärmekunder

I Fritsla ha vi valt att avvakta med de områden med fastigheter som har fjärrvärme till sist för att detta inte kräver någon grävning.
Detta räknar vi kunna lösa under februari månad.

 

Horndal

Inom kort kommer vi tillsammans med personal från Marks Värme att gå igenom fjärrvärmenätet i Horndal för att säkerställa att detta går att använda.

 

Reserveration

Vi vill reservera oss för redovisade datum då det kan dyka upp oplanerade saker såsom sjukdomar m.m. som ställer till det.

/Styrelsen