Ekonomi – Uppdatering Dec 2014

I dagarna skickar vi ut en ytterligare faktura på 3200 kr till medlemmarna. Det är 3000 kr insats + 200 kr årsavgift för 2015.

Den tidigare informationen om att det endast skulle vara två fakturor + slutfaktura är inaktuell. Våra entreprenörer jobbar (effektivt) på löpande fakturering och på grund av varierande markförhållanden har vissa grävsträckor tagit längre tid än beräknat och mer material har gått åt (t.ex. extra kraftiga slangar som ligger grunt eller i dagen på berg. Grävning i sank mark har också stoppat upp grävhastigheten)

Därför har vi beslutat att ta in ytterligare 3000 kr (totalt 13.000 per fastighet hittils) vilket vi hoppas ska räcka till att slutföra hela projektet.
Kom ihåg att den siffra vi beslutat om på stämman 2014 är max 15.000 kr per fastighet – och den håller vi med marginal!

Vi jobbar på det här sättet för att hålla kostnaderna så låga som möjligt – utan att tumma på kvaliteten förstås! Det går att bygga billigare fibernät, men vi vill att vårt nät skall vara robust också. Det ska ju helst hålla i 50 -70 år, gärna längre.
Vi skulle också kunna ta in hela 15.000 kr på en gång, men vi vill hellre ta in pengarna varefter de går åt så att vi inte tar in mer pengar än nödvändigt.
De pengar som blir över efter att byggprojektet är klart bildar den reparationsfond som vi måste ha för reparationer och underhåll av fibernätet. Ju mer pengar som finns i fonden, desto mindre månadsavgift! (För närvarande 68 kr/mån)

Styrelsen