Årsstämma 2014

Ikväll hölls Fritsla Fiber Ek För Stämma. Folkets Hus var ”knökfullt” med förväntansfulla medlemmar. Frank Hallberg presenterade status för föreningen och därefter avhölls den formella stämman. Protokoll kommer att komma upp på denna web så snart det finns i maskinläsbar form. Men jag tar mig friheten att presentera några ”highlights”

fritsla-fiber-stamma-2014-02-27

Först formalia, och sedan omval av den ”gamla” styrelsen med utökningar, inalles 10 ledamöter och 3 suppleanter.

Vi beslutade bygga nät och satte anslutningsavgiften med ett TAK på 15.000 kr.

Vi beslutade att varje medlem skall bistå med två dagsverken, och att man kan ”köpa sig fri” från dessa för 1000:- / dag.

Vi beslutade avgränsa föreningen till att omfatta Fritsla, Harpebo och Horndal.

Vi beslutade att låta Gullberg få ta del av vissa delar av organisationen, men med restriktionen att detta INTE fick öka Fritslas kostnad per fastighet.

Vi beslutade att anslutningsavgiften tas ut i tre delar, 5000:- att betalas senast 31/3 2014. Ytterligare en betalning faktureras av föreningen när verksamheten behöver mer pengar. När beslutar styrelsen. Den tredje delen kommer att vara på UPP TILL 5000:- men troligare är ett betydligtlägre belopp, beroende på vad den verkliga kostnaden landar på.

Vi beslutade att sista datum för anslutningsavgiften är 31/3 2014 för Fritsla, och att vi därefter tar ut en ”förseningsavgift” på 5000 kronor utöver de högst 15.000, för då har planeringen gått så långt att det innebär extrajobb och kanske försening för projektet.

Vi beslutade att Harpebo och Horndal har till den 30/4 att betala in sina andelar. då de inte haft lika lång tid på sig att ta ställning.

Vi beslutade ge styrelsen i mandat att namnändra föreningen till ”Häggådalens Fiber Ek.För.” för att reflektera att vi nu sträcker oss från kommungränsen och fram till Kinna.

Vidare kan vi berätta att kvällens medlemsantal är 450, men något tjog till är antagligen på väg in.

Edit: Dagens 1/3 2014 antal MEDLEMMAR 465.

Grattis till oss alla, NU VET VI ATT DET BLIR FIBER I FRITSLA MED OMNEJD, eller HÄGGÅDALEN kanske det heter snart. Nu börjar projekterings och upphandlingsarbetet per omgående.

Styrelsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.