Årsredovisning 2015

Årsredovisning 2015

Ladda ner här: Årsredovisning 2015

Det finns tre inkomna motioner:

1. ”Kvartalsvis fakturering av tjänsterna istället för månadsvis. På så vis minskar vi antalet fakturor som måste ut, avsevärt. Dessutom önskas medlemsavgiften på 200 kr/år läggas på dessa kvartalsfakturor med 17 kr/månad = 50 kr/kvartal. Då slipper vi fakturera en extra gång för enbart medlemsavgiften.”
Krister Andersson

2. ”Att styrelsen får befogenhet att ansöka om checkkredit hos banken. Som en trygghet och buffert.”
Krister Andersson

3. ”Kinnahult: 2016.05.18

Härmed lämnas följande motion till kommande årsmöte i Häggådalens fiberförening den 6/6-2016.

Vid förra årsmötet avslogs inlämnad motion gällande en tydligare redovisning av det ekonomiska läget och det utlovades samtidigt att en sådan skulle redovisas senare då en ny ansvarig person anställts.

Eftersom en sådan redovisning ännu ett år senare fortfarande inte redovisats och jag anser att det är av största vikt såväl för sittande styrelse som för en ny samt för medlemmarna att den sittande styrelsen kan visa att en kontroll över ekonomin såväl ur perspektivet av ansvarsfrihet som att ge en tydlig bild till medlemmarna. Av dessa anledningar inlämnas härmed följande motion.

Motion

Motionen är inlämnad i sin helhet inklusive komplett inledande och avslutande text ovan och nedan.

Jag motionerar om att styrelsen på kommande årsmöte skall redovisa en tydlig helhetsbild gällande ekonomin i föreningen. Förutom en korrekt både för tiden och ackumulerad resultat och balansräkning som visar den verkliga ekonomiska situationen just för tidpunkten, motioneras om att dessa även skall kompletteras med:

  1. Exakt belopp som föreningen har utestående som medlemmar av olika orsaker inte betalt in samt hur många medlemmar det gäller.
  2. Hur många som ej varken gjort dagsverk ännu eller betalt in motsvarande belopp för att slippa göra det. Samt vilket totalt belopp det utgör i utestående fordran.
  3. I daxläget, styrelsens bedömning av hur mycket kvarvarande kostnader från underleverantörer som beräknas tills nätet är i full funktion för alla medlemmar. Jag är medveten om att det kan vara svårt att ge exakt belopp på denna punkt 3, men en bedömning bör i alla fall kunna ges.

Om ovan skulle visa sig ingå i balansräkningen som kommer att redovisas, önskas ett förtydligande om exakt vad varje ovan post betingar i kronor.

Skälet till denna motion är att för mig och alla medlemmar ge en tydlig bild av hur det ekonomiska läget är. Att veta hur det har varit är en sak, men att förstå hur det blir framöver är något helt annat och kan bara redovisas om man tar med kommande beräknade kostnader samt ej upptagna utestående fordringar.

Med vänlig hälsning

Lars Martinsson
Harpebovägen 6
511 42 Kinnahult”