Senaste Nytt

 • Stor uppgradering av nätet! 2020-10-24

  På tisdag 27 eller onsdag 28 oktober kommer Netatonce hit och kopplar in vår reservanslutning via Hyssna! Vi har ju hittills endast haft en inkommande matning, via Seglora och den har ju vid flera tillfällen drabbats av olika avbrott.
  Efter den senaste skadan är fibern fortfarande tillfälligt lagad för att vi har väntat på den här uppgraderingen. Nu när den är klar kan vi bryta Segloraförbindelsen och laga kabeln ordentligt utan att föreningens nät går ner.

  Arbetet sker dagtid och beräknas pågå ca 2 timmar. Under arbetets gång kan det hända att nätet går ner kortare stunder, likaså kommer Sappa-TV att störas av detta arbete. TV-boxen kan behöva startas om efter uppgraderingen.

  Resultatet kommer bli mycket färre avbrott i framtiden, så jag hoppas att ni har överinseende med veckans driftstörning. Större driftavbrott som drabbar större områden (Borås, Västsverige) kommer vi fortsatt drabbas av, men de är tämligen sällsynta.

  Continue reading →

 • Planerat avbrott Gullberg 21-22 Oktober 2020-10-06

  Under sommaren blev matarkabeln till Gullberg pågrävd och delvis skadad. Skadan reparerades / kopplades förbi direkt, men hela kabeln behöver nu bytas ut då vi inte vet omfattningen av skadan.
  Onsdagen den 21 och torsdagen den 22 oktober är planerat, med reservdag fredag 23 om det går dåligt…
  Det innebär att alla i Gullberg kommer få helt driftavbrott under dessa dagar – planera för alternativa lösningar denna veckan, vecka 43.

  Uppdatering 22 okt.: Arbetet är nu klart!
  Får ni problem vid uppstart så starta om er router/ mediaomvandlare. Kvarstår problemet så felanmäler ni, så kommer vi eller Link to Link att åtgärda.
  /Styrelsen.

  Continue reading →

 • Protokoll Årsstämman 2020-06-30

  Här kommer protokollet från Årsstämman från 25 maj.

  Protokoll Årsstämma 2020

  Continue reading →

 • Avbrott i Gullberg 2020-06-27

  Ett 20-tal medlemmar i Gullberg har tappat kontakt med internet igår kväll (26 juni), det beror på ett avbrott någonstans i en kabel eller skåp. Felsökning pågår.

  Drabbade adresser är (Vissa men inte alla på)
  Marsjövägen
  Sjögaslättsvägen
  Åshagavägen
  Kulla

  Tillägg 2020-06-28:
  Kabeln är skadad men har lagats, så vitt vi förstår har de drabbade fått internet tillbaka nu. Bor du i Gullberg och fortfarande saknar förbindelse sedan i fredags kväll, lägg en felanmälan till föreningen.

  Continue reading →

 • Avbrott i tjänster hela Häggådalen – Strömavbrott i Seglora. 2020-06-27

  Enligt Vattenfall är det strömavbrott i Seglora och då vår matning kommer därifrån (Hyssna förbindelsen FORTFARANDE inte klar…) så får vi ingen internetmatning.
  Klart ca 11.30 2020-06-27 enligt Vattenfall.

  Continue reading →