WIFI i Viljans Park!

I samarbete med Fritsla Byalag har fiberföreningen dragit sitt strå till stacken för att försöka få till en attraktiv samlingsplats uppe vid Viljans park. Förutom askkoppar, sopkorgar och belysning som byalaget har fixat dit så finns nu gratis internetuppkoppling. Nätverket heter ”Viljans_Park_Public_WIFI” och kräver inget lösenord. Testa det och ge oss gärna återkoppling på hur ni tycker att det fungerar genom att mejla oss: styrelsen@haggadalensfiber.se

Avgrävd fiber Gullberg

Matningen till hela Gullberg / Källäng / Kronäng / Smultron/Björnbärsvägarna är avgrävd och vi har påbörjat arbetet med att laga.

Uppdatering:
Fiberkabeln kommer lagas temporärt i morgon 2023-09-01 för att få igång förbindelserna så fort som möjligt. Därefter kommer ny fiberkabel blåsas in i reservslangen förbi skadan och vid tillfälle svetsas ihop. Vi återkommer när detta sker, då det blir ett nytt (planerat) avbrott.
Därefter dras den trasiga (temporärt lagade) kabeln ur och den slangen lagas och lämnas tom för nästa avgrävning, som vi hoppas aldrig sker…!

Uppdatering 2:
Igår, 1 sept. kl 13.20 fick jag besked om att fiberkabeln var lagad, så nu ska alla ha fått internetförbindelsen tillbaka.

Uppdatering 3: VIKTIGT! Permanent lagning kommer att utföras torsdag 21 september.

Lagningen beräknas ta en dag och utförs dagtid den 21 september. Hela Gullbergsslingan kommer därför vara utan internetaccess denna dag.
Gullberg / Källäng / Kronäng / Smultronvägen Björnbärsvägen / Hallonvägen / Fritslavägen nära Jobs Textil

Årsstämma 2023

Nu är det dags för den årliga föreningsstämman för Häggådalens Fiber Ekonomiska Förening och som medlem kallas du härmed till att deltaga.

Stämman kommer att äga rum i Folkets hus i Fritsla, tisdagen den 30 maj kl. 18.30

Välkommen!

Dags att anmäla dig för Telia TV

Telia tillåter tillägg av tv-abonnemang (inom gruppavtalet) endast två gånger per år. Det är nu dags för ett så kallat uppsamlingsheat där de som ej hade beställt TV före juni får chans att lägga till det. Hör av dig till mig om du önskar lägga till TV i ditt tjänsteavtal så kontaktar jag dig. Sista dag för tilläggsbeställning är 30 november. Nästa uppsamlingsheat är i juni 2023.
Anmälan till: susanne.nystedt@haggadalensfiber.se

Sappa TV

Vi har fått veta från medlemmar att de inte kunnat köpa TV från Sappa.
Netatonce meddelar att det varit en miss i kommunikationen hos dem internt och att det nu ska fungera igen. Så har du redan köpt TV från Sappa eller önskar köpa TV från Sappa så ska det fungera. Här av dig till styrelsen om det uppstår problem kring detta.

Fläkthaveri i Nod 2, Risma

Vissa abonnenter har problem med uppkopplingen dagtid just nu och de bor i området som betjänas av Nod 2 (i Risma) Detta nodhus har ett fläktproblem och det blir ovanligt varmt inne i huset under sommarvarma dagar sedan kanske 2 veckor tillbaka. Fläkten blir tröttare för varje dag som går nu och jag håller tummarna för att den håller några dagar till. Ny fläkt är beställd och levererad, och skall om allt går väl, installeras nu i helgen (27-28 aug). Jag åker förbi noden när jag kommer hem på eftermiddagarna och vädrar ur värmen för att sänka temperaturen därinne.

Det är inte alla i nod 2 området som drabbas utan endast några få. Beklagar problemet, men vi vet vad det är och åtgärdar så fort vi kan.

Tillägg lördag 27 aug:
Vi bytte den trasiga fläkten mot en ny idag på morgonen och den ventilerar noden bra (till och med bättre än originalfläkten)