Frågor om dagsverke

Nu har äntligen våren kommit på riktigt och det börjar sprudla i våra trädgårdar. Därför håller vi just nu på för fullt att planera för dagsverket med stort D.

För att få detta att flyta på så smidigt som möjligt behöver vi lite hjälp av er. Därför kommer det några frågor nedan. Då detta meddelande går ut till ca 800 mottagare är vi tacksamma för att ni endast svarar på de frågor som är nedan. Berör inte frågorna just dig så kan du slänga detta meddelande. Har du andra frågor är du såklart välkommen att höra av dig som vanligt (men vi ber dig att ta de frågorna i ett separat mail).

  1. Har du fiberdosan inomhus? (Gäller t.ex. de som ska få fiber via fjärrvärme, men även andra som valt att placera den inomhus.)
  2. Har vi gått över din tomt för att komma till en granne eller för vidare transport av fiberslang och du behöver hjälp med återställningen?
  3. Har du gjort dagsverke på egen tomt meddela detta till dagsverkegruppen här: dagsverke@haggadalensfiber.se. Det gäller endast om vi har behövt gräva över er tomt för att nå annan fastighet, samlingsskåp eller vidare väg för slangen. Skriv namn, adress, fastighetsbeteckning och hur många timmar du har lagt på att återställa. Om du redan har hört av dig om detta en gång tidigare, vänligen gör det igen. Hellre få dubbel information än att något missas.
Vi kommer att påbörja planeringen av de stora dagsverkena nästa vecka och ber därför om ert svar senast den 7/5 så att vi inte missar just er.
  1. Många frågar om blåsning av fibern just nu. Alla slangar från våra olika fastigheter går till olika samlingsskåp som finns placerade lite överallt. För att undvika straffavgifter från vår leverantör har vi tagit beslut om att inte påbörja blåsningen av ett samlingsskåp innan 100 % av fastigheterna som hör till detta skåp är klara. Det innebär att även om du är helt klar, men inte en granne som är på samma samlingsskåp, så kan vi inte påbörja blåsningen i just ditt område. Så hjälp gärna både oss och dig, om din granne inte är klar. Fråga om du på något sätt kan hjälpa dem. Vi är en förening och inte ett företag och ju mer vi hjälps åt, ju fortare kan vi få färdigt projektet och ju mer kan vi hålla nere kostnaderna.

 

Med detta utskick önskar vi dig en härlig helg.
Mvh
Styrelsen