Avbrott. Hela nätet nere.

Hela Häggådalens fiber ligger nere sedan kl 15.32 idag måndag. Vi letar efter felet tillsammans med Netatonce.

Uppdatering kl 21.30:

Jag TROR att jag hittat avbrottet. Det är ett skyddsrör som ligger på en berghäll, med ett tunt jordlager uppepå. Lägg en skogsmaskins tyngd på det så krasar det i kabeln… Röret var inte i tjokt stål utan i plast och blev alldelses platt.
Att laga kabeln hade jag klarat av – men att förlägga en ny skarvad kabel precis där det kör skogsmaskiner är liksom ingen idé, det kommer hålla i några timmar.
Så jag tog snabbt beslutet att låta proffsen laga detta ordentligt. De kan mäta upp var avbrottet är. Det kanske är av på flera ställen. Link to link kommer i morgon, jag vet inte om de klarar att laga det på en dag, skulle tro att det blir (minst) två dagar, men vi får se.
Over and out.