Statusuppdatering

Det är glest mellan uppdateringarna, men här kommer en! (Det händer inte så mycket som är rapporterbart)

Nod 1 och 3 är helt driftsatt! (Förutom 5 medlemmar – och de är medvetna och insatta i problemet. Arbete pågår att få igång dessa). Fakturering är igång för dessa områden, alla har fått faktura, de som inte har fungerande fiber kan få kreditering av hela eller delar av fakturan. Att man inte hämtat box eller installerat sin utrustning är inte skäl för kreditering. Vi har delat ut boxar sedan påsk, så det har funnits gott om tid och många tillfällen.
Under driftsättningen har det visat sig att (för) många routrar har varit trasiga. En viss felprocent kan man förvänta sig, men vi har haft många som krånglat. Vi har ett pågående samtal med Netatonce om detta.
Felanmälan görs på hemsidan, http://www.haggadalensfiber.se/?page_id=1293

Nod 2 och 4 ca 20-30 medlemmar som inte fått fiber blåst till fasaddosan ännu. Blåsning av stamledningar (fiberkablar mellan skåpen och noderna) pågår.
Det har gått ut fakturor till vissa som tillhör nod 2, trots att de inte är driftsatta, detta beror troligen på att ni angivit fel fastighetsbeteckning! Det är mycket viktigt att man tar reda på exakt vad fastigheten heter innan man registrerar sig! (Någon i nod 1 eller 3 har registrerat sig med er fastighetsbeteckning i anslutningsavtalet med oss…)

Ett försök att dela ut de återstående drygt 50 boxarna kommer att postas här inom kort. Vi måste bara hitta lämplig tid då vi kan bemanna kontoret.