Nu är fiberblåsningen igång!!

Ni kommer att se små och stora skåpbilar med ”Fiberbolaget” på sidan som snurrar runt i Häggådalen. Vi kommer att rapportera här på web-sidan så snart något kul händer, men målet är c:a var 14e dag.

Arbetsgången är följande, just nu blåses abonnentslingor, dvs sista biten mellan skåp och fastighet. Därefter kommer ni att få besök av en ”svetsare” som kopplar ihop fibrerna i ”väggdosan”. De första svetsningarna gjordes i veckan som gick.

Vid senaste avstämmningen var c:a 40 , eller 5% av anslutningar blåsta, men vi har inte uppdaterat denna vecka på grund av helgerna, så det är nog några fler.

Därefter kommer stamkablar, och skarvningen i skåp, samt i nod-hus. Arbetet har påbörjats i Aratorp, och på några andra ställen, och styrs just nu av i första hand blåsningen av den grövre svarta 16/12-slangen, de medlemmar som har ”dukt”, den färgglada 7mm slangen kommer något senare.

Grovt ser arbetsplanen ut så att Aratorp görs först, därefter Vilda Västern, sedan Gärdebo och sist Harpebo, Gullberg och Horndal, men ordningen kan ändras beroende på behovet av att hålla ett jämnt arbetsflöde, så oroa dig inte om just DIN slinga inte blev klar när du hade hoppats.