Information om projektet

 • De som inte betalar sina fakturor… 2019-02-17

  Inkassokrav kostar föreningen mycket pengar och ger dåligt resultat, därför provar vi nu en annan metod.
  Påminnelse skickas ut en vecka efter förfallen faktura. Därefter stängs anslutningen ner efter ytterligare en vecka. Anslutningen kopplas på igen vid inkommen betalning. Stadgarna stödjer detta arbetssätt.
  Styrelsen 2019-02-06

  Continue reading →
 • Avbrott för några fastigheter Finabo 2018-06-29

  Några fastigheter i Finabo/Bastukärrsvägen har avbrott eller kommer att få avbrott under en reparation idag. Avbrottet började igår torsdag vid lunchtid.
  Reparation pågår.

  Edit 10:55:
  Nu är förbindelsen lagad. Om internet inte fungerar, starta om routern! Jag ser att några inte har länk, men jag får signal från er router.

   

   

  Continue reading →
 • Nytt försök Lagning av matningen från Seglora 2018-06-07
  Det har dragit ut på tiden men tiden har kommit till att permanent laga grävskadan på inkommande fiberkabeln som grävdes av i höstas (2017-09-13).

  Torsdagen den 14 juni kommer arbetet att ske, och det kommer innebära ett totalt avbrott på hela föreningens internetanslutning. Vi hoppas att avbrottet inte blir mer än någon timme, dagtid.

  Förutsättningarna:
  En slang med fiberkabel är avgrävd och tillfälligt lagad. Det finns en reservslang. En ny fiberkabel ska blåsas in i den, därefter skall den gamla kabeln kapas i båda ändar (Där börjar avbrottet) Nya kabeln ska svetsas in. (Nätet kommer upp igen)

  Uppdatering 14 juni kl 18.00:
  Blåsningen av fibern gick utmärkt, svetsning pågår, beräknad klartid 18.30 – 19.00 ungefär.
  Vi håller tummarna!
  Uppdatering 14 juni kl 18.55:
  Nu börjar nätet komma tillbaka. Det kan vara litet instabilt i början, innan alla fibrer är lagade, men vi tror att det ska vara klart nu.
  19.10: Allt är igång och fungerar normalt, hälsar Netatonce.

   

  Continue reading →
 • Renoveringstider. Var rädd om fiberkabeln! 2018-06-06
  Nu är det sommar och semestertider! Och med det följer renoveringar. Fiberkabeln är liten och skör och står inte emot verktyg och maskiners våld…!

  Om olyckan skulle vara framme (det händer så lätt…!) så kontakta oss, så lagar vi skadan!

  Hjälp! Min fiber gick av!

   

  Continue reading →
 • Lagning av gammal skada på stamledning 2018-05-15
  Det har dragit ut på tiden men tiden har kommit till att permanent laga grävskadan på inkommande fiberkabeln som grävdes av i höstas (2017-09-13).

  Fredagen den 25 maj kommer arbetet att ske, och det kommer innebära ett totalt avbrott på hela föreningens internetanslutning. Vi hoppas att avbrottet inte blir mer än någon timme, dagtid.

  Förutsättningarna:
  En slang med fiberkabel är avgrävd och tillfälligt lagad. Det finns en reservslang. Denna slang misslyckades man att blåsa i ny fiberkabel i höstas. (Den är skadad/klämd under mark någonstans)
  Nu ska ny slang grävas ner och fiberkabel blåsas in i den. därefter skall den gamla kabeln kapas i båda ändar (Där börjar avbrottet) Nya kabeln ska svetsas in. (Nätet kommer upp igen)
  Jag gissar att avbrottet sker någon gång på eftermiddagen. Närmare än så kan jag inte gissa.
  Drar gräv/blåsarbetet ut på tiden kanske man avbryter och fortsätter en annan dag. Det vet vi först i morgon.

  Lagningen blev inte av. Slangen var hel och blåsbar, men kvarlämnad fiberkabel från i höstas var för kort.
  Nytt lagningsförsök senare.

   

  Continue reading →
 • Korta driftavbrott 26/3 – 6/4 2018 2018-03-21
  Besiktning av nätet har utförts den 16 mars 2018 och godkänts med ett undantag för Fiberbolaget. De skall mäta längd på fibrerna och det görs från noderna genom att koppla ur förbindelserna en och en och mäta fiberkabeln med ett instrument. Det är tyvärr det enda tillvägagångssättet och nödvändigt att utföra.

  Detta innebär att varje medlem kommer få ett avbrott på någon minut dagtid under perioden 26 mars till 6 april. Vi beklagar eventuella problem som kan uppstå på grund av detta. Medlemmar med företagsabonnemang kommer att kontaktas separat.

  Fyra andra felnoteringar finns i besiktningsprotokollet och kommer behandlas framöver av styrelsen. Dock inget som kommer påverka driften av nätet. (Städning i nodhus, defekt skåp mm)

   

  Continue reading →
 • Snart lagning av grävskadan vid Fritsla Kyrka 2018-01-17

  Grävskadan var allvarlig och vissa fibrer är av medan andra höll. Vi har gjort de förberedelser som behövdes innan lagning kan ske. Lagningen innebär att kapa både hela och trasiga linjer för att byta ut den trasiga kabeln, blåsa i en ny och svetsa om. Det är ett ganska komplicerat och kritiskt moment som kräver noggrann förberedelse för att minimera nertid.
  Lagning kommer ske i närtid, dock inget datum bestämt. Under lagningen kommer störningar, korta eller längre avbrott att förekomma för de som inte redan har avbrott.
  Det är ett mycket begränsat antal abonnenter som har haft avbrott, dessa kan kontakta info@haggadalensfiber.se för reglering av fakturan.

  Tillägg 19 jan:

  Reparationsdatum fastställt. 29 Januari mellan kl 08.00 – 16.00 Under denna tid kan störningar förekomma i nätet.

   

  Continue reading →
 • Netatonce har webbutik! 2017-12-03

  Behöver du tillbehör till din fiberanslutning? Titta in på Netatonce Webbutik för utvalda, bra produkter.

   

  Continue reading →
 • Grävskada igen, vid Fritsla Kyrka 2017-11-22
  Den 16 november grävdes en grop bredvid vårt distributionsskåp vid kyrkan och flera kablar skadades. Några fibrer är helt av medan andra höll men har troligen stressfrakturer.

  Som det ser ut är det bara vissa abonnenter på Kyrkliden som drabbats av avbrott i tjänst. Enligt Netatonce blev det ett kortare avbrott i hela nätet innan trafiken tog en annan väg runt skadan, den 16:e runt 17:30 – 17.40.

  Skadan är anmäld för reparation men det finns idag inget datum för när det kan repareras.

   

  Continue reading →
 • Driftstörning / Avbrott 2017-09-13

  Från http://www.netatonce.se/driftinfo

  Driftstörning Häggodalen
  Arbetet påbörjades: 2017-09-13 10:32
  Arbetet beräknas klart:
  Påverkad tjänst: Internet/tv/telefoni
  Information: Vi har just nu en driftstörning i Häggodalensfiberförening. Tekniker påväg för felsökning.

  Uppdatering 10:56: Tekniker misstänker avgrävd kabel

  Uppdatering 12.30:
  Avgrävning hittad. Vi försöker laga temporärt för att få igång nätförbindelse under eftermiddagen. Fiberkablarna kan vara mer skadade än själva brottytan och då kommer inte temporära skarven att fungera. Vi håller tummarna.
  Kabeln skall lagas ordentligt senare.
   Uppdatering 15.10:
  Kabeln är nu temporärt skarvad och vi har förbindelse med omvärlden igen!
  Continue reading →